Παραμύθια στον παλιό Νερόμυλο



Την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, στις 21.00, στον Παλιό Νερόμυλο, στην Κυπαρισσία,
η Αγνή Στρουμπούλη θα ξετυλίξει το κουβάρι της Αφήγησης και θα μας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας – Σκιάθο, Μεσσηνία, Κάρπαθο, Ήπειρο, Σκύρο, Θράκη, Χίο - αλλά κι ακόμη μακρύτερα.
Την Αφήγηση πλουμίζει μουσικά ο Σταύρος Παργινός· συνθέτει και παίζει βιολοντσέλο και μαντολίνο.
Ο Παλιός Νερόμυλος που συμπλήρωσε μόλις 3 χρόνια λειτουργίας δεν είναι μόνο, ως κτίσμα, ένα διατηρητέο μνημείο, κυρίως είναι  ένα κύτταρο πολιτισμού, με άξονα την παράδοση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Με τίτλο: «Της θάλασσας η θυγατέρα» λαϊκά παραμύθια για μεγάλους και μικρούς, η Αγνή Στρουμπούλη θα ζωντανέψει παραμύθια της προφορικής παράδοσης, που για αιώνες, περνούσαν από στόμα σε στόμα, ως να καταγραφούν και να γίνουν πάλι σήμερα προφορικός λόγος.
Τα παραμύθια αυτά θρεμμένα με τις εμπειρίες, το φως, τους ήχους, την πνευματικότητα αυτού του τόπου, πηγαίνουν ολόισια στην ψυχή μας, αναδεύουν ρητές και άρρητες μνήμες και μας αναπαύουν.
Ειπωμένα σε μια γλώσσα εξαιρετικής ελευθερίας, αποτυπώνουν το ήθος ανθρώπων ολοζώντανων, γεμάτων περιέργεια, λαχτάρα, καημούς, που τολμούν να ονομάζουν κάθε εμπειρία της ζωής.
Έτσι, το πέρασμα του χρόνου δεν τα «παλιώνει», αντίθετα τα καταξιώνει στον ρόλο που είχαν πάντα: να μας μυούν και να μας παρηγορούν στη ζωή.
Άλλωστε παραμυθία σημαίνει π α ρ  η γ ο ρ ί α. 

Διάρκεια: 1 ώρα
Είσοδος: 7 ευρώ

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 27610-25797